In Vogelvlucht | Nationale Fotowedstrijd | Een foto is een afdruk van een indruk. Doe mee!
  • Enquête

    Heb je al eens eerder meegedaan aan een fotowedstrijd?

    Laden ... Laden ...

Contact

Heeft u ook interesse in de Nationale Fotowedstrijd? Maak dan gebruik van ons contactformulier. Dan nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Contactformulier >>

Partners

Mede dankzij diverse enthousiaste partners wordt het mogelijk geworden om de Nationale Fotowedstrijd te organiseren. Kijk even op de pagina partners zodat je kan zien wie de wedstrijd een warm hart toedragen.

In Vogelvlucht


Nationale Fotowedstrijd in vogelvlucht De doelstelling van de Nationale Fotowedstrijd is: deelnemers aan de wedstrijd plezier laten beleven aan al het moois dat Nederland te bieden heeft. Denk aan de prachtige historische- en hedendaagse architectuur en het vele natuurschoon dat Nederland rijk is.

Aan de hand van boeiende thema’s willen wij iedereen aanmoedigen om die éne speciale foto te maken en in te sturen. Daarbij zijn mooie vakjury- en publieksprijzen te winnen. Organisator Martin Planken: “Je kent vast wel een paar prachtige plekjes in de buurt waar je woont of waar je graag komt. In 2003 realiseerde ik mij tijdens het geven van een rondleiding door mijn woonplaats IJsselstein, dat ik in de loop der jaren aardig wat te weten was gekomen over de geschiedenis van deze Baroniestad. Dat kwam mede voort uit mijn interesse in de historie van IJsselstein, waaronder het gegeven dat Koningin Beatrix destijds Barones van IJsselstein was. Inmiddels is Koning Willem-Alexander Baron van IJsselstein.

Met nieuwe ogen naar de bestaande omgeving kijken

“Het initiatief om in 2003 Fotowedstrijd IJsselstein uit te schrijven was het gevolg van de eigen kijk op mijn omgeving die ik in de loop der jaren had ontwikkeld en ik was benieuwd hoe anderen naar hun stad en directe woonomgeving keken. In de jaren die volgden heeft die wedstrijd er voor gezorgd dat inwoners bij wijze van spreken op ontdekkingsreis zijn gegaan in hun eigen woonomgeving. Aan de hand van boeiende thema’s worden zij ieder jaar aangemoedigd om die éne speciale foto te maken en in te sturen. Inwoners kunnen op die manier steeds op een nieuwe manier naar hun stad kijken en tot verrassende ontdekkingen komen.

Karakteristiek IJsselstein

Karakteristiek IJsselstein

De Nationale Fotowedstrijd is een logisch vervolg en geeft iedereen de gelegenheid om al het mooie dat Nederland te bieden heeft, op de foto te zetten en in te sturen. Ik wens iedereen veel plezier tijdens het deelnemen aan de wedstrijd.”

Met fotografische groet,
Namens de Nationale Fotowedstrijd

Martin Planken
Organisator